Ervaringen van cursisten

LarsMaaike en Richard met Lars:
‘Onze jonge Roemeense Lars, die met 10 maanden bij ons kwam, had zoals iedere jonge hond nog veel te leren. Maar wij kwamen wel voor een probleem te staan dat wij nog niet eerder hadden meegemaakt, Lars vond het geweldig om achter de hazen aan te gaan. Hierdoor durfden wij Lars nauwelijks los te laten, de Achterhoek zit vol hazen. Al snel hebben wij de hulp van Ciska ingeroepen en met groot succes! Ciska voelt precies aan wat de hond en de bazen nodig hebben. Haar enthousiasme, overtuiging en professionele kennis heeft ons echte vrijheid en plezier gegeven! Als Lars nu een haas ziet gaat hij zitten, hoe knap is dat? Wij hebben ons enorm mogen verbazen en veel geleerd, Ciska, enorm bedankt!’ 

Bente
Erik en Karin volgden met Bente de fluitenworkshop
Bedankt voor de workshop van vandaag. Een prachtige leerzame dag voor hond en baas. Goed verzorgd en gegeven door enthousiaste instructeurs in een landschap waar zowel de honden als de eigenaren van genieten. Een uitstekende lunch, kortom een dag om niet meer te vergeten. 

 

Buddy
Gé en Daniëlle met Buddy:
"Ciska 'leest' niet alleen de honden maar ook de eigenaren heel goed"

 

 

BuddySuzanne en Pippa
'Onze Australische Labradoodle was als puber een beetje een 'ongeleid projectiel'. Ze joeg achter joggers, fietsers, wild en auto's aan. Tijdens een wandeling was dat erg lastig te managen. Met hulp van Ciska zijn die problemen helemaal opgelost. Ze kan nu zelfs netjes 'aan de voet' lopen, wat heel fijn is! Kortom: Heel erg fijn dat we bij Ciska terecht zijn gekomen!

 

Buddy

 Sylvia en Lucas
Met de weloverwogen aankoop van een Hovawartpup begon voor ons de opvoeding van dit in aanleg niet altijd even gemakkelijke ras. Onze Lucas bleek een pittig en slim heertje die wel wat extra begeleiding kon gebruiken. Al vrij snel kwamen we bij Ciska Landeweert terecht. Met haar kennis, ervaring en bovenal enorme passie zijn we aan de slag gegaan. Op de meest prachtige locaties in de regio brengt Ciska je al wandelend veel theorie bij en instrueert zij baas en hond. Er worden veel afwisselende oefeningen gedaan waarbij Ciska feilloos weet in te schatten waar de hond op dat moment aan toe is. We blijven voorlopig nog wel bij Ciska trainen, want baas en hond zijn nooit te oud om te leren. 


Buddy

Elly en Balou
Het voelt als een soort personal coaching en dat voelt prettig.
Balou is nu met een vinger te sturen. 
 Buddy
Saskia en Cees
Toen Cees voor de zoveelste keer was weggelopen tijdens het wandelen, heb ik Ciska ingeschakeld voor hulp. De begeleiding pakte enorm goed uit. Nu komen we weer op plekken waar het een tijd lang niet fijn meer lopen was en waar ik nu weer ontspannen kan lopen. Ciska leerde me beter naar Cees te kijken. We spelen ook weer samen en genieten daar allebei van!Buddy

Ard-Jan en Swieber
Sinds je komst gaat het weer heel goed met Swieber. Swieber lijkt wel weer bijna een pup: Zo goed hij toen luisterde, luistert hij nu weer. Ik ben ontzettend blij met het resultaat!
 

 

BuddyJoke en Bart met Polly
Van wanhoop naar een oplossing:
Onze smoushond Polly (1,5 jaar) is onze zesde hond en dan denk je alles meegemaakt te hebben. Dat bleek dus niet waar. Als Polly met onze teckel Guusje buiten liep deed ze niets anders dan blaffen naar en bijten in Guusje, er was geen contact mogelijk. We waren wanhopig en regelmatig dachten we "kunnen we Polly wel houden". Maar wij zijn niet de mensen om een hond weg te doen. Via de hondenschool kwamen wij in contact met Kynocoaching van Ciska Landeweert. Ciska is een keer op huisbezoek geweest. Ze stelde een plan van aanpak op. Een wonder geschiedde: Polly stopte met al haar onacceptabele gedrag. Ciska heeft ons ongelooflijk goed geholpen en de aanpak werkt nog steeds prima.

Buddy

 
Bert en Denise met Luca
Luca is op zijn eerste verjaardag reünie door zijn broer aangevallen. Sindsdien is zijn vertrouwen in andere reuen volledig weg. Loslopen was niet meer een optie, daarom Ciska gevraagd ons te helpen. Ze heeft ons als baasjes enorm geholpen. We konden met haar hulp Luca het vertrouwen weer geven, dat hij (onrealistisch) gevaar niet zelf op hoeft te lossen, maar dat wij daarvoor zijn. Luca maakt grote stappen vooruit en dankzij Ciska hebben wij als baasjes ook weer vertrouwen in hem en ons. 


Buddy
Henk en Karen met Sandy

Ciska kijkt goed naar de hond, luistert heel goed naar de baasjes, en weet daarna hond én baas verder te helpen. Ciska is een kanjer! Zij heeft een heel bijzonder vermogen om met de honden om te gaan!

Livienhond
Livien en Shiva onze Shiloh Shepherd.

Dankzij Ciska hebben wij het najagen van fietsers en joggers onder controle gekregen. En dat in slechts 3 sessies. Ciska met haar grote theoretische kennis en praktische ervaring heeft ons geweldig veel geleerd! Nu weer lekker ontspannen wandelen met een los lopende Shiva. Echt super!!!!!

 • "Life is no obedience exercise, it's a way of living together"

  (Turid Rugaas)

 • "Dogs are not our whole life, but they make our lives whole"

  (Roger Caras, natuurfotograaf en schrijver)

 • "Yesterday I was a dog, today I'm a dog, tomorrow I'll probably still be a dog.
  Sigh! There's so little hope for advancement"

  (Snoopy)

© Copyright 2020  |  Website door Buro Zutphen